De muziek

De naam Soundwell is gekozen omdat de band put uit een bron van zowel traditionele Ierse en Schotse folk muziek als moderne sounds die hierop aansluiten. Soundwell maakt hierbij gebruik van traditionele instrumenten zoals akoestisch gitaar en bohran, maar ook van een diversiteit aan elektrisch gitaar geluiden en synthesizers. De muziek varieert van “man met gitaar” tot muziek met epische prog rock invloeden. Vandaar dat de muziek wordt omschreven als Celtic Prog Folk. Het doel is om de oorspronkelijke teksten, harmonieën en ritmes met onze arrangementen en composities een extra dimensie te geven, zonder het karakter en de kern van de authentieke songs te verloochenen.


Het trio

De mannen kennen elkaar al jaren doordat ze samen in de BX Bluesband zaten. Na het opheffen van de BX bluesband besloten ze samen een band te beginnen waarin Keltische muziek centraal staat. De verdere samenwerking resulteerde in een uniek Soundwell concept waarin elk zijn inbreng en enthousiasme kwijt kan. 

 

Dick Siersema (a.k.a. Bone Idle):

zang, gitaar, Bodhran, mondharmonica.

Dick is als Bone Idle al vele jaren actief als troubadour, en heeft een groot Keltisch repertoire en veel kennis over de Keltische cultuur. Dick verteld tijdens optredens graag over achtergronden van de songs.


Sebastiaan Scholten:

basgitaar, synthesizers, zang
Bas heeft een achtergrond in de punk en blues, maar een brede muzikale interesse en geniet in Soundwell van mooie harmonieën en interessante arrangementen.


Mans Minekus:

gitaren, synthesizers, sampler, zang
Mans heeft een achtergrond in fusion, progressieve rock en blues. Naast het spelen van akoestische- en elektrische- gitaren experimenteert Mans graag met geluiden. De Keltische muziek vormt voor hem een fantastische basis om de traditionele gitaargeluiden aan te vullen met epische (gitaar) synthesizer sounds en geluidseffecten.

 

De Podia

Soundwell speelt direct over de PA., waardoor er een afgewogen geluid ontstaat dat qua volume kan worden afgesteld op zowel kleine intieme podia als grote zalen.
De band speelt graag in folk clubs, theaters en in reguliere horeca tijdens bijvoorbeeld zondagmiddag- matinees, maar voelen zich overal welkom waar mensen willen genieten van een reis door Ierland en Schotland aan de hand van krachtige teksten en mooie muziek!